srijeda, 21. listopada 2015.

EKSPERIMENTALNA RADIONICA ZRAKOPLOVNOG MODELARSTVA U OŠ LJUDEVIT GAJ


U ponedjeljajk, 19. listopada 2015. u OŠ Ljudevita Gaja predstavljena je radionica aerokluba Osijek, zrakoplovno modelarstvo  za učenike od 1. - 4. razreda. Sudjelovali su učenici 3. a i b razrednog odjela s njihovim učiteljicama,Ivankom Ćutek i Gabrielom Petranović.
Voditelj skupine Zrakoplovnog modelarstva,
Antun Šikićučenike je ukratko upoznao sa modelima koje će izrađivati na radionici u Domu tehnike u prostorijama aerokluba, njihovim specifičnostima - od materijala pa sve do načina izrade i demonstracije samih letova modela koje je predstavio. Ukratko je predstavio i kompliciranije natjecateljske modele koje koriste modelari Aerokluba Osijek.
Osim učenika i njihove učiteljice su imale priliku i same se okušati u lansiranju zrakoplovnih modela i rakete pogonjene zrakom. Svakom razredu je ostavljen po jedan zrakoplovni model kojim su se okušali u letu. Veselo natjecateljsko raspoloženje završilo je zajedničkom fotografijom učenika i voditelja radionice.
Zahvaljujemo se gospođi Aleksandri Krampač-Grljušić, ravnateljici škole, na pozivu i srdačnoj doborodošlici te sjajnoj suradnji.
Održana radionica je specijalizirana za učenike nižih razreda po svojoj tematici i kompleksnosti. Kroz izradu jedostavnih i zabavnih zrakoplovnih modela, učenici su se upoznali sa osnovnim pojmovima i zakonima kretanja kroz zrak.

U srijedu, 21. listopada je predstavljanje radionice u OŠ Vladimira Becića.

 


Nema komentara:

Objavi komentar